Fjärde advent

Efter mitt förra inlägg om filmen Queensized så fick jag en rekommendation om en annan film som handlar om att acceptera sig själv som tjockis (jag hoppas att ingen tar illa upp av att jag använder det ordet, men jag tycker inte att "kurvig" eller "big boned" passar sig jämt, därför anser jag personligen att ett lättsamt tjockis är bättre). Så förhoppningsvis är Phat girlz bättre

Vidare till kvällen, har precis varit ute och promenerat min vanliga dagstur på 45 min. Nu ska jag koka lite gröt och sedan njuta av en varm dusch och pyjamas-mys i soffan. Klockan åtta ska jag sitta bänkad framför tv3 och hoppas att Anna Skipper ger fröken Anna Anka ett helvete! Fast risken är väl större att det blir tvärtom? ;)

Ingen förebild

Har ni sett filmen Queen sized? Jag har fått höra att den skulle va riktigt bra, en feelgood-film för att lite... fylligare =P  Men jag tycker verkligen att den var värdelös. Nog kan man känna igen sig i vissa sekvenser, men hon gör ju sig själv till världens jävla offer i hela filmen! "Jag är värd lika mycket som alla andra, alla gör mig illa för att dom tycker att jag inte förtjänar bättre" osv osv osv, lägg ner klyschorna och gör något realistiskt för fan!!


Generation fett

Har varit ute på en 45 min promenad i kylan, vet ni hur äckligt kallt det är?! Man har verkligen börjat bli bortskämd när det är plusgrader halva december! Hur som haver, ni kanske redan visste att jag varit ute, menar att det brukar höras en ganska bra bit när mitt fläsk är ute och skvalpar =P

Är det någon fler än jag som tycker om programmet Generation fett? Kvällens program handlar om en skola för överviktiga barn och ungdomar, där de äter skräpmat. Är det bara jag som tycker att det låter som en väldigt dålig kombination? Man är ju inte överviktig eller fet för att man äter sallad... Jag vaknade inte upp en morgon, såg mig i spegeln å tänkte: Vafan har hänt med min kropp över natten?!

En inspirationskälla!

Har ni sett artikeln om Loulou på Aftonbladet? Tycker det är grymt starkt jobbat av henne att hon lyckats gå ner 50 kilo!! På jämförelsebilden ser man verkligen hur mycket fräschare man ser ut med mindre vikt på kroppen, det är verkligen moroten för mig, och säkert många andra, som har en hel del kilon att tappa.  Fast tappa låter för enkelt, en hel del kilon att kämpa bort är nog mer passande.


Syns ju total skillnad i hennes attityd, tycker ni inte?!


Välkomna till en ny tjockisblogg!

Det finns säkert många så kallade "tjockisbloggar" där ute, men när jag ville hitta en blogg som skrivs av någon i samma situation som jag så hittade jag ingen. Naturligtvis så är det väl en fördel att det inte finns någon/så många, men vore ändå skönt att veta att det finns någon i samma situation, någon som kan vara den enda som verkligen förstår!

Jag är 24 år, väger 120 kg och mår dåligt inifrån och ut. Var på läkarbesök idag och fick ordinerad att söka upp en allmänläkare för att jag måste äta medicin för mitt blodtryck. Behöver väl knappast påstå att det fick mig att må ännu sämre än vad jag redan gör? Så nu blir det en kamp som heter duga. Alla som är överviktiga, även om man inte är i min liga, vet hur det känns att försöka gå ner i vikt, misslyckas och därför gå upp ännu mer. Men nu är det slut! Jag ska gå ner den här gången, för jag vill inte dö för att jag är en äcklig tjockis!! Med en blogg där folk med intresse kan följa min viktresa blir det förhoppningsvis svårare att smita undan och lägga av. Let's do this!

Kommer inte att lägga ut bilder på mig själv, utan bara uppdatera hur det går med vikt och mått. Detta för att jag inte tror att jag skulle kunna hantera att någon skriver elaka kommentarer om mig och min vikt, vilket jag räknar med, men förhoppningen är att det inte ska kännas lika personligt om det inte är riktat till mina bilder.

Så jag hoppas att min blogg kan bli intressant för någon där ute =)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0