Nya tag!

Efter ett längre uppehåll så ska jag ta tag i denna tjockisblogg igen. Känner nu efter uppehållet att det har varit svårare att "sköta sig" när jag inte behöver lägga ut för alla att läsa om mina misstag. Även om ingen vet vem jag är, så känns det som ett misslyckande att behöva skriva inlägg om att jag gått upp i vikt, därför skärper jag mig hellre för att få bra resultat och för att få berätta om det. Anledningen till att jag känt dålig motivation är att jag har varit utan våg. Hade tänkt att jag endast skulle gå efter hur mina mått förändrades, men insåg att det var för osäkert, med en våg har jag siffrorna där svart på vitt. Så idag har jag införskaffat en våg, och imorgon berättar jag hur jag ligger till (efter en sjukt onyttig vecka! Är inte alls peppad att behöva ställa upp fläsket på vågen ikväll =/

Ta ansvar!

Blev förbannad på mig själv direkt efter att jag postat för inlägget! Kan ju inte skippa grejer bara för att jag inte kan hantera sanningen! Jag vet att jag var onyttigt tors-sön veckan som var, så jag kan inte räkna med att jag ska tappa så mycket på de övriga tre veckodagarna. Men mätande blev inte roligaste jag gjort, måttet runt överarmen var 1 cm större än sist, likaså låret =(  Frågan är om det är en viktökning som ligger bakom, eller om det är att jag mäter olika? För måtten runt halsen, bysten och rumpan är mindre, 1 cm vardera för att vara exakt. Tror jag ska ta en promenad till affärn redan i kväll och köpa en våg, känns som att det ändå är säkraste sättet att veta vilket håll det går åt när måtten kanske knasar... Så om jag inte blir alldeles förkrossad över att vågen gått upp så delar jag med mig av min vikthemlighet ikväll.

Frustration

Jag har varken mätt eller vägt mig för den här veckan, men känner bara ett stort jävla anti mot det! Tro inte att för en sekund att jag har fått nog och inte tänker fortsätta kämpa mot vågen, tvärtom. Men tror inte att jag kommer att få någon motivation av att se siffrorna denna vecka då det känns väldigt svårt att tro att det ska ha hänt något. Så frågan är om jag ska ta mig i kragen och kolla siffrorna och få insikt om att arbetet inte alltid lönar sig när det kommer till siffrorna, eller så väntar jag en vecka och hoppas att de två senaste veckorna tillsammans ska ge ett tydligare resultat... Vad tror ni?Ungefär såhär känner jag för att göra idag, även om jag inte har tillgång till våg. Måste införskaffa en snart känner jag!! En med både kilo och hekto! Om man bara går ner lite menar jag, man vill ju fortfarande känna att det går åt rätt håll, även om det "bara" är ett hekto eller två ;)


Natti!

Nu tänkte jag slänga mig i sängen, är så sjukt trött! Hoppas jag somnar fort! =D  Men jag lovade att jag skulle skriva vad jag äter under dagarna, så är lika bra att ta tag i det innan jag glömmer bort! =)  Idag har dock varit en dålig dag, eftersom jag vaknade sent så blev det inte furkost före elva, sen var jag borta fram till middagen runt sju, så har inte ätit något därimellan. Tro inte att jag lovordar att man inte ska äta för att man försöker gå ner i vikt, tvärtom! Men, började med en Frökuse (hur äckligt namn är inte det för övrigt?) med sallad och skinka, en actimel och vatten till frukost. Till middagen blev det en frökuse till och Viktväktarnas heta nudelsoppa. Den är sjukt god, rekommenderas varmt! =D  Men som sagt, jag tycker inte att någon ska ta den här dagen som ett exempel, för som gammal idrottare vet jag mer än väl att det är alldeles för lite energi under en dag. Speciellt om man som jag alltid går minst 10 000 steg om dagen.

Storlek 42, en XL?

Vet ni hur besviken jag blir när jag ska beställa träningskläder?!  Nog vet jag att jag är bra mycket större än genomsnittet, men visst fasen borde det ändå finnas tillgång till fina träningskläder? Det är väl vi tjockisar som behöver lite extra motivation till att träna?! Speciellt sur blir jag när typ Nikes träningslinnen i storlek XL motsvarar en 42a. Är det bara jag som tycker att en 42a inte på långa vägar borde respresentera en XL? Jag skulle vilja ha ne fin träningströja, inte bara behöva träna i bomulls-t-shirtar eller liknande... Samma sak med byxor, varför finns det i princip bara tighta typ löparbyxor åt kvinnor/tjejer? Jag skulle vilja ha ett par korta lite lösare modell att träna i, lite för varmt att gå på t ex gympa med långbyxor i sweatshirt-modell så att säga. Nej, borde kanske göra det som mitt framtidsidé att designa snygga kläder till större kvinnor att träna i...

-7 kg! =D

Var ett tag sedan jag uppdaterade här känner jag, så ska göra en kortis! :D  Har jobbat ganska mycket senaste veckorna för att få en bra start på viktnedgången, och även om det inte syns jättemycket på vågen så mår jag mycket bättre! Jag är mycket gladare än vad jag har varit på väldigt länge! Som jag skrev när jag började den här bloggen så vägde jag runt 120 kilo, efter besöket på vårdcentralen idag så väger jag 113.2, så ungefär 7 kilo har jag gått ner =)  Angående mina mått så ser det ut som följer, och jag har mätt ur de mest osmickrande vinklarna för att veta att jag inte tagit för lite:
Lår: 73 cm
Mage/midja: Här skildje det en del mellan mitt egna mått och det mått vårdcentralen gjorde. Jag mätte runt magen där den är som tjockast, dom i midjan. Så det blev 126 cm för mig över magen där den är som tjockast, vilket innefattar fläskhandtagen på ryggen. Deras mått av midjan blev 107 cm.
Överarm: 43 cm
Hals: 39 cm
Byst: 123 cm
Rumpa: 124 cm

Så nu ska jag varje måndag uppdatera om mina förändringar, så då får ni ju gärna stötta mig genom att hålla tummarna för att spiralen fortsätter nedåt! =D

Hjälp med bloggdesign!

Jag eftersöker förresten någon som gratis skulle vilja hjälpa mig att göra bloggen finare och lite trevligare att läsa! Hör gärna av dig! =D

Ofrivilligt avbrott

Har inte kunnat skriva på ett tag eftersom mitt internet antingne legat nere eller varit sjukt segt senaste veckorna! Men det har istället kanske gett mig mer motivation att skriva nu! När jag skrev första inlägget sa jag att jag skulle hålla de intresserade (om det finns några) uppdaterade hur det gick med min vikt och mina mått, men har just insett att min våg inte stämmer, så jag kommer att fokusera på mina mått. Så imorgon ska jag investera i ett nytt måttband, så ska ni få en första uppdatering :)

Först vill ajg börja med att säga en sak angående mitt sätt att skriva, då jag fått höra att jag är elak mot tjocka/kurviga/kraftig/BiB osv. Jag kanske låter grov i mina ordval, men jag står för vartenda ord jag säger. Jag tvivlar inte på att det finns människor som tycker att tjocka kan vara lika eller mer attraktiva än smalare, men jag tycker inte det personligen! Då det är min blogg så är det mina åsikter som ska fram,och jag tycker att det är finare och hälsosammare att vara smalare, och det är det som till slut fått mig att inse att jag behandlat mig själv så fel under flera års tid. Jag har aldrig känt att jag varit värd något positivt eftersom jag känt mig fet och ful jämt, därför har jag inte sett någon anledning till varför jag ska förändra mig, för jag förtjänar inte att ngt bra händer mig. Men efter en omvärdering har jag insett att det är eakt tvärtom. Jag förtjänar att må bra, jag förtjänar att kunna handla i samma butiker som andra utan att behöva gå till den undangömda tjockisavdelningen, jag förtjänar att kunna gå ut och äta med vänner och inte känna att folk dömer mig om jag tar något annat än en sallad och vatten! Och framförallt, jag förtjänar att vara frisk och trivas med mig själv. Därför ska dessa kilon bort nu!

RSS 2.0